Sportrevalidatie en fysiotherapie

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die sport of wilt gaan sporten op amateur en/ of topsport niveau.

De therapie is gericht om uw sportgerelateerde klachten te behandelen. Het uiteindelijke doel hiervan is dat u uw sport weer op het gewenste niveau kunt beoefenen.  Onze fysiotherapeut begeleid in uw revalidatie na een ongeluk of operatie om zo snel mogelijk weer op de been te zijn.

Uw sportblessure heeft altijd hersteltijd nodig, onze therapeut begeleid in het herstel, zodat u zo snel mogelijk weer aan de slag kunt.

Blessures of pijntjes kunnen uw herstel, sportplezier en prestaties belemmeren. Door onze samenwerking met Salus Healthclub kunnen wij gebruik maken van geavanceerde methoden om uw herstel te begeleiden. Zo maken we gebruik van verschillende faciliteiten die het herstel bevorderen. Zowel in een intensieve revalidatie voor de (top)sporter als hulp bij klachten in de recreatiesport kunnen wij met onze sportrevalidatie u te hulp staan.
U kunt terecht voor uw revalidatie na een nieuwe knie, heup of schouder. Daarnaast begeleiden wij andere veelvoorkomende sportblessures zoals voorste kruisband letsel, meniscusletsel of pijn in de schouder.

Effectiever hardlopen met minder kans op blessures

Hardlopen is een populaire sport die door veel mensen wordt beoefend. Helaas krijgen veel hardlopers te maken met blessures. Dit kan komen door verkeerd schoeisel, geen goede opbouw of een verkeerde techniek. Daar is vaak wat aan te doen! Een hardloopanalyse zal er aan bijdragen dat u meer plezier beleefd aan het hardlopen.
In de afgelopen jaren is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de biomechanica van het lopen. Veel sporters hebben zonder dat in de gaten te hebben een verkeerde techniek en een gebrekkige rompstabiliteit. Dit maakt hen gevoelig voor blessures en overbelasting. Met een goede looptechniek kost hardlopen minder energie en worden blessures voorkomen.

Hardloopanalyse

Het doel van een hardloopanalyse is om inzicht te krijgen in de manier waarop u loopt. Tijdens een hardloopanalyse letten we op de kenmerken die bij een technisch goede loopstijl horen. Met behulp van een videoanalyse vanaf de zij- en achterkant wordt de door u gebruikte techniek in beeld gebracht en kunnen wij analyseren waar mogelijke verbeterpunten liggen. U krijgt direct advies en we oefenen deze verbeterpunten samen in de oefenzaal en op de loopband. Eventueel worden er ook oefeningen meegegeven om bijvoorbeeld rompstabiliteit te oefenen.
U kunt gelijk aan de slag met wat u hebt gezien en gehoord. Bedenk wel dat een echte verandering in techniek tijd kost en doorzettingsvermogen. Om de verbeterde techniek goed te oefenen is het meestal aan te raden om nog één of meerdere vervolgafspraken in te plannen.

  • De kosten voor een analyse bij hardlopers met klachten worden als onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling vergoed door de ziektekostenverzekeraar wanneer u voldoende aanvullend verzekerd bent.
  • Wanneer u preventief een analyse wilt laten maken komen de kosten voor eigen rekening en bedragen € 75.
  • Het is raadzaam om nauw sluitende sportkleding mee te nemen, het liefst een korte sportbroek en uw hardloopschoenen.
  • Ook andere sporters die moeten hardlopen voor hun sport zijn gebaat bij een analyse.